Υιοθετήστε τα παρακάτω 3 τρικ και το στενό σας τζιν θα κλείνει πιο εύκολα!

 

Προφανώς αν κάποιος χρειάζεται να χάσει αρκετά κιλά θα πρέπει να ακολουθήσει μια εξατομικευμένη διατροφή που θα του συστήσει ο διαιτολόγος. Αν όμως το πρόβλημα είναι τα “φουσκώματα” και ένα δυο κιλά που σας εμποδίζουν να νιώσετε καλύτερα στα ρούχα σας, τότε τα παρακάτω τρικ μπορούν να σας βοηθήσουν. 

Το λαχανικό που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Το ρόφημα που θα σας βοηθήσει να ξεφουσκώσετε

Μην παραβράζετε τα ζυμαρικά σας

Βγάλτε δυο λεπτά νωρίτερα τα ζυμαρικά σας και με την ίδια ποσότητα φαγητού θα χορτάσετε για περισσότερη ώρα. Το ζεστό νερό διασπά το δεσμό ανάμεσα στα κύτταρα του αμύλου. Αυτό σημαίνει πως όταν καταναλώνετε παραβρασμένα τα ζυμαρικά ο οργανισμός τα χρησιμοποιεί άμεσα για καύσιμο (ενέργεια). Η διαδικασία αυτή προκαλεί απότομη άνοδο του σακχάρου στο αίμα και στη συνέχεια εξίσου απότομη πτώση, με αποτέλεσμα να νιώσετε σύντομα το γνωστό αίσθημα της πείνας. Αντίθετα, όταν καταναλώνουμε τα ζυμαρικά al dente η πέψη τους διαρκεί περισσότερη ώρα και προσφέρουν στον οργανισμό μας σταθερή ροή ενέργειας, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου.

Μην βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο

Προφανώς θεωρείτε την πέτσα ως το πιο παχυντικό μέρος του κοτόπουλου και την αφαιρείτε πριν το ψήσιμο. Ωστόσο, η πέτσα βοηθά το ψητό κρέας του κοτόπουλου να παραμείνει ζουμερό και γευστικό κατά το μαγείρεμα ώστε να μην παρασυρθείτε να το συνοδέψετε με λιπαρές σάλτσες και ντρέσινγκ για να νοστιμίσει. Απλά αφαιρέστε την πριν φάτε τη μερίδα σας.

Μην τρώτε αποκλειστικά κοτόπουλο και γαλοπούλα

Ναι μεν είναι από τα πιο άπαχα κρέατα, αλλά η μονοφαγία οδηγεί στην ανία και αν τρώτε συνέχεια το ίδιο φαγητό, είναι πολύ πιο πιθανό να “σπάσετε” τη δίαιτά σας. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με άπαχο μοσχαρίσιο κρέας ή χοιρινό ψαρονέφρι και απολαύστε τα ψητά ή σε μορφή κιμά για να δώσετε ποικιλία και διαφορετικές γεύσεις στα γεύματά σας.