Το στρες, οι έντονοι ρυθμοί και «οι κακές» συνήθειες που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής συμβάλουν στην πρόκληση της γαστρίτιδας.

Τι είναι η οξεία γαστρίτιδα

Πολύ συχνή πάθηση του στομάχου, η οξεία γαστρίτιδα ανήκει στην κατηγορία των φλεγμονών. Συνήθως δεν χρειάζεται θεραπεία και δεν αφήνει μόνιμες βλάβες ή ενοχλήσεις στο στομάχι.

Διαβάστε εδώ για τη Γαστρίδα

Διαβάστε εδώ για το Γαστρικό έλκος

Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο από οξεία γαστρίτιδα

Κινδυνεύουν περισσότερο άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, άνθρωποι με έντονο το άγχος ή που εκτίθενται σε ακτινοβολία. Η ελλιπής αιμάτωση του στομάχου, π.χ. εξαιτίας καρδιοαγγειακών παθήσεων, μπορεί επίσης να σχετίζεται με γαστρίτιδα όπως και η κατάχρηση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ασπιρίνη, που έχει βρεθεί πως μπορεί να μειώνουν την προστατευτική για το στομάχι προσταγλανδίνη, προκαλώντας γαστρίτιδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της οξείας γαστρίτιδας

Τα συνήθη συμπτώματα είναι της οξείας γαστρίτιδας συμπεριλαμβάνουν τον έντονο πόνο στην περιοχή της κοιλιάς που μπορεί να συνοδεύεται με ναυτία και εμετό, η ανορεξία και η έντονη σιελόρροια καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις πυρετική κίνηση.

Πώς γίνεται η διάγνωση της οξείας γαστρίτιδας

Η διάγνωση της οξείας γαστρίτιδας βασίζεται στην κλινική εξέταση και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και στον έλεγχο με γαστροσκόπηση.

Πώς αντιμετωπίζεται η οξεία γαστρίτιδα

Η γαστρίτιδα αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί και με υιοθέτηση καλύτερων διατροφικών συνηθειών.

Σε ποιο γιατρό να απευθυνθείτε

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε Γαστρεντερολόγο.

Κλείστε ραντεβού με Γαστρεντερολόγο

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ »