Το triplex αγγείων είναι μια ανώδυνη, ασφαλής και πολύ ακριβής εξέταση που βοηθά το γιατρό να εκτιμήσει την κατάσταση των περιφερικών αγγείων. 

Το triplex καρδιάς είναι μια σημαντική προληπτική εξέταση, απαραίτητη σε κάθε ηλικία και είναι ζωτικής σημασίας σε ανθρώπους που έχουν διαγνωσμένο καρδιολογικό νόσημα. 

Οι καρωτίδες αρτηρίες βρίσκονται αριστερά και δεξιά του λαιμού και κυρίως αιματώνουν τον εγκέφαλο, γι' αυτό και η στένωση των συγκεκριμένων αρτηριών συνδέεται στενά με το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η αγγειοπλαστική είναι μια πολύ ασφαλής ιατρική διαδικασία και η αποτελεσματικότητά της στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κυμαίνεται μεταξύ 90-97% .

Η αζωοσπερμία συναντάται περίπου στο 10% των ανδρών που διερευνούν τη γονιμότητά τους.

Η αθηροσκλήρυνση είναι 7 φορές πιο συχνή στους διαβητικούς από ότι στον κοινό πληθυσμό.

Η αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι αρκετά συνηθισμένη και περίπου 1 στις 4 έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν ελαφρά αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της κύησης.

Σχεδόν το 50% των ενηλίκων άνω των 50 ετών έχουν ή είχαν υποφέρει από αιμορροϊδοπάθεια ενώ οι γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδί με φυσιολογικό τοκετό έχουν ακόμη πιο αυξημένες πιθανότητες.

Η ακμή, είναι η συχνότερη δερματική νόσος και ταλαιπωρεί 8 στους 10 εφήβους αλλά και αρκετούς ενηλίκους.

Η ακράτεια κοπράνων είναι μια συχνή πάθηση, με περίπου το 7 – 10% του πληθυσμού να παρουσιάζει επεισόδια. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το ποσοστό είναι πιθανώς μεγαλύτερο, καθώς πολλοί άνθρωποι διστάζουν να συζητήσουν το πρόβλημα με το γιατρό τους εάν δεν είναι πολύ σοβαρό.

Η ακράτεια ούρων πλήττει περίπου το 15-20% των γυναικών κάθε ηλικίας.

Η ακροκυάνωση, όταν δηλαδή τα άκρα παίρνουν "μπλε" απόχρωση και είναι παγωμένα, είναι ένα σπάνιο αλλά ανώδυνο νόσημα που μπορεί να σχετίζεται με κληρονομικότητα.

Η ακτινική υπερκεράτωση είναι ο πιο συνηθισμένος προκαρκινικός τύπος καρκίνου του δέρματος και η εμφάνισή της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έκθεση στον ήλιο.

Πρόκειται για μια μορφή ασθένειας των αγγείων που αποτελεί περίπου το 2% όλων των μορφών αγγειίτιδας. 

Η ανδρογενετική αλωπεκία, η τριχόπτωση που αφορά τους άντρες, μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς, ακόμη και στα τελευταία χρόνια της εφηβείας ή στη δεύτερη δεκαετία της ζωής ενός άντρα. 

Η πρωτοπαθής αμηνόρροια αφορά περίπου 2 στα 100 κορίτσια και είναι πιο συχνή στις επαγγελματίες αθλήτριες.

Η αμυγδαλίτιδα, η φλεγμονή των αμυγδαλών, είναι ο υπ' αριθμόν ένα «ύποπτος» για τον πόνο στο λαιμό. 

Η συχνότητα περιστατικών ανευρύσματος της αορτής έχει, σύμφωνα με τους ειδικούς, τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια ενώ δυστυχώς παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Το ανεύρυσμα εγκεφάλου χαρακτηρίζεται από κληρονομικότητα γι' αυτό άνθρωποι με ιστορικό σε συγγενή πρώτου βαθμού καλό είναι να κάνουν έλεγχο με μαγνητική αγγειογραφία.

Όταν ένας άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, δεν έχει βιώσει ποτέ οργασμό η κατάσταση ονομάζεται πρωτογενής οργασμική διαταραχή.

Σελίδα 1 από 17