Προφίλ Ιατρού

Μαστολόγος - Χειρουργός Μαστού

Βασιλίσσης Σοφίας 101, 11521, Αθήνα
Ιστοσελίδα
Dr_Vassileios_Venizelos.jpg
1855 Προβολές
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Doctor100

Τώρα μπορείτε να κλείσετε απευθείας ραντεβού με τον Ιατρό!

Καθώς η υπηρεσίες του Doctor100 είναι δωρεάν, παρακαλούμε θυμηθείτε να αναφέρετε στον ιατρό ότι βρήκατε τα στοιχεία του και τον γνωρίσατε μέσω της εφαρμογής Doctor100!

 

Πληροφορίες Ιατρού

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Μαστολόγος - Χειρουργός Μαστού

Βίντεο Ιατρού

52:14
FACE TO FACE TV SHOW 378

FACE TO FACE TV SHOW 378

Περισσότερα
Κατηγορία: Μαστολόγοι - Χειρουργοί Μαστού
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ-ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ-MEDICAL ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΣΣΟΥΡΗ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ
18 0
490 προβολές
52:34
FACE TO FACE TV SHOW 366

FACE TO FACE TV SHOW 366

Περισσότερα
Κατηγορία: Μαστολόγοι - Χειρουργοί Μαστού
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ-ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ-ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΥ
18 0
470 προβολές
52:23
FACE TO FACE TV SHOW 348

FACE TO FACE TV SHOW 348

Περισσότερα
Κατηγορία: Μαστολόγοι - Χειρουργοί Μαστού
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ-ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ-MEDICAL ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΣΣΟΥΡΗ...
18 0
418 προβολές

Βιογραφικό Ιατρού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1986 εκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στη Γενική Χειρουργική στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου σαν πρώτος βοηθός συμμετείχε σε πλήθος επεμβάσεων.
 • Το 1988 επιλέχθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική σε έμμισθες θέσεις αναγνωρισμένες για εκπαίδευση.
 • Απο το 1990 εως το 1995 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Μanchester ως Επιμελητής Χειρουργός και παράλληλα ολοκλήρωσε το Master στην Ογκολογία Παθήσεων Μαστού.
 • Από την αρχή της εκπαίδευσής του, το ειδικό γνωστικό ενδιαφέρον του υπήρξε η αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ανάπτυξη μεθόδων ογκοπλαστικής χειρουργικής με στόχο ένα απόλυτα ασφαλές ογκολογικό και αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα.
 • Το 1997 συμμετείχε στη 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για χειρουργούς μαστού που διοργανώθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Λονδίνου, η επιτυχής παρακολούθηση του οποίου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη Διευθυντικών θέσεων σε Μονάδα Μαστού.
 • Το 1997 επιλέχθηκε από τη διεθνούς φήμης Μονάδα Μαστού του Εδιμβούργου (Western General Hospital) αρχικά ως ειδικευμένος Χειρουργός Μαστού (Staff Grade Breast Surgeon) και κατόπιν ως Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου Dumfirmling. Συμμετείχε ενεργά στην προεγχειρητική διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Ιδιαίτερα συμμετείχε στη βελτίωση και ανάπτυξη της μεθόδου της άμεσης αποκατάστασης μαστού με πλατύ ραχιαίο μυ, μια τεχνική η οποία ανακοινώθηκε το 1999 στο Διεθνές Συνέδριο Μαστού στο San Antonio, Texas. Έκτοτε, η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ευρέως σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή.
 • Το 1999 παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Διεθνές Συνέδριο στην Κρήτη αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου εντοπισμού του λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση ραδιενεργού υλικού, μέθοδος η οποία αποτελεί πλεον gold standard στην αντιμετώπιση των λεμφαδένων της μασχάλης σε ασθενείς με κακοήθεια μαστού.
 • Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2002 ανέλαβε Διευθυντής στην Κλινική Μαστού του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, και το 2005 στην Κλινική Μαστού της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.
 • Το 2009, αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΜΕTROPOLITAN, ανέλαβε την οργάνωση και διεύθυνση της Μονάδας Μαστού και της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου. Η Μονάδα Μαστού του METROPOLITAN προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες με τα Διεθνή Κέντρα Μαστού του εξωτερικού στους τομείς της διάγνωσης, της χειρουργικής αντιμετώπισης και των μετεγχειρητικών θεραπειών (χημειοθεραπεία - ακτινοθεραπεία) σε ασθενείς με κακοήθεια μαστού.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

 • Πολυετής εκπαίδευση και μακροχρόνια εμπειρία σε εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού του Ηνωμένου Βασιλείου.
 • Ανάληψη διευθυντικών θέσεων σε Μονάδες Μαστού στο εξωτερικό και την Ελλάδα.
 • Ανάληψη καθηκόντων Διευθυντού της Μονάδας Μαστού του Western General Hospital Edinbourgh.

Χάρτης